Pon - Pet: 8:00 - 17:00Sob - Ned: 8:00 - 12:00
Domov Blog Pozor: znova je obvezna zimska oprema

Kljub nadpovprečno topli jeseni smo se znova znašli v hladnejšem obdobju leta. Kot napovedujejo vremenoslovci bo toplo vreme že zelo kmalu zamenjalo mrzlo, po nižinah lahko hitro pričakujemo tudi sneg. Policisti opozarjajo, da je lahko pri vožnji nevarna že kombinacija dežja, megle in nizkih temperatur. Verjetno je tudi vas v vozilu že pozdravilo obvestilo o nevarnosti poledice oziroma “black ice”, kot se glasi v angleškem jeziku. Tudi zaradi omenjenega je jeseni in pozimi v večjem delu Slovenije obvezna zimska oprema.

Ta je obvezna od danes pa do 15. marca oziroma vse dokler trajajo zimske razmere. Profil vaših pnevmatik nikakor ne sme biti manjši od treh milimetrov, izjema je le na toplejšem priobalnem območju. Globino profila lahko enostavno preverimo s kovancem za 1 evro; njegov zlati rob je širok točno 3 mm.

Ustrezne zimske pnevmatike z oznako M+S so za varno vožnjo ključnega pomena, saj predstavljajo edini stik vozila s cestiščem. Z zimskimi pnevmatikami bomo v obdobju neugodnih voznih razmer vozili varneje, prav tako bodo precej bolj zanesljivi speljevanje, zaviranje in zavijanje. Pozorni moramo biti še na ustrezni tlak v pnevmatikah. Priporočljivo je, da ga preverimo vsaj enkrat mesečno.

Dovoljena je tudi uporaba letnih pnevmatik v kombinaciji z nameščenimi verigami, vendar mora biti v tem primeru prav tako profil pnevmatik globok 3 mm, z nameščenimi verigami pa ne smemo voziti hitreje od 50 kilometrov na uro.

Že jutri, 16. novembra, bodo policisti na slovenskih cestah intenzivneje preverjali, ali imajo vozila nameščeno ustrezno zimsko opremo. Predpisana globa za neupoštevanje pravil je 40 EUR.

Ni odveč poudariti, da so vsa vozila, ki jih ponujamo pri Agio, opremljena z ustrezno opremo in varna. Srečno vožnjo vam želimo!

Foto: Unsplash

Naložbo vavčer za digitalni marketing spletna stran in rezervacija platrforma sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.